Prislista och information

Entre avgift till gården.

100 kr per person.

Fri entre under 1 år.

Vi tar emot Swish och kontanter

   
BARNKALAS  

Grundpriset på ett kalas: upp till 10 barn är 1200:-, vill man bjuda fler barn tillkommer 80:-/barn (max 15 barn). Det till kommer 500kr i dep.avg. Minst två föräldrar ska delta. I år gäller att ta med eget fika till kalaset.

Läs mera, längre ner på sidan.

Beställning av cupcake/fika kosta 60kr extra per barn och sker i samarbete med

 

 

DJURSKOLA:

Vill dit barn lära sig mera om djur. I djurskolan få dom hantera lära sig sköta om dom olika djuren vi har på gården.

Läs mera längre ner på sidan.

   

BARNRIDNING: 

200kr för 1 timmes ridning/skötsel. Ett bra och roligt sätt att prova på ridning. Endast utomhus ridning.

OBS! Endast utanför vanliga djur visningstid. Tex efter kl 14:00. Eller på helgen, kvällen

   

FÖRBUD

Rökning är förbjudet i och i anslutning till gården. Om man ska röka få man göra det på bilparkering bortom grinden.

GÅRDSTOMTEN

På våran gård bor Gårdstomten Axel. Ibland är han hemma och sover, ibland är han ute på jobb. Man måste även respekter gårdstomten. Förbjudet att gå in i hans hus. Man få endast smygtitta in och ser hur han är det.

   

Fiskdammen till för alla. Köp med er godis/glass eller annat stoppa i fiskpåsen. Om ni inte har något kan ni köpa lite godis av oss. 10kr st per påse. Finns även större påsar för 20kr st.

 

 

Vänligen respektera din bokade tid.

Avbokar du 24 timmar innan, debiteras halva summan.

Info om barnkalas.

Det börja med att vi hälsar er välkomna till gården och berättar vilka regler som gäller. Sen blir det guidad visning bland djuren på gården, då barnen får klappa och lära känna djuren. Därefter får barnen prova på att rida (upp till 60kg) ett varv eller åka vagn efter våra shettisar. På vintern åker vi släda och tolka efter dom. Sen få barnen leka i lekhörnan till fikat är klart. Dom som bokar kalaset står för att ordningställa fika för sina gäster. Även att städa upp efteråt. Vi hantera inget med mat och fika, det står bokaren för.

Aktiviteterna är utomhus med ni får tillgång till vårt utekök, (orangeriet) där finns kaffekokare, kokplatta, grill och kylskåp. Här kan ni även sitta och äta vid dåligt väder. Vill man komma tidigare för att pynta etc går det bra! Man får komma 30 minuter innan för att fixa och så har man 30 minuter att städa efteråt. Det finns sitt plater för åtta till tio personen. Är det flera får man ställa in extra stolar. Gå även bra att sitta på trallen utanför ha fikat.

Efter användning ska lokalen lämnas i samma skick som när den tillträddes. Det är inte tillåtet att använda tejp, häftstift eller liknande på tak, väggar, golv och inredning. Gå bra knyta upp saler med snöre.
Obs! Skador på interiör som uppkommit under kalas ska ersättas av hyrestagaren.

Andra saker som skadas eller förstörs ska ersättas, ni är betalning skyldig vid förstörelser. Detta gäller även när vi gör hembesök eller blir inhyrd. Förstör någon av era gäster våra saker blir ni som hyr ersättningskyldig. Föräldrar och lärare är ansvariga för sin barn.

 

DJURSKOLA

Här får barnen komma och lära sig hantera av djur av olika slag under en dag.  

Pris 650 kr. Tiden är mellan kl 8:30 till 15:00

Vi börjar att gå igenom dom djur som finns på gården. Sen har vi lite teori om dom olika djursorterna, sen praktisera vi hantering, skötsel och städ hos djuren.

Första lektionen får barnen först lära sig om ankor, höns och kaniner.Sen har vi teori och praktik på höns och kaniner. Där barnen får lära sig hantering och skötsel.

Nästa lektion blir det om grisar, kor, får och getters teori. Efteråt går vi ut och barnen få lära sig sköta om och hantera dom. Vi tar getterna på promenad m.m..

Vi avslutar med ponnyerna, där vi först går igenom den viktiga teorin hur man uppför sig omkring en häst hur man hantera den säkert. Sen tar vi ut våra tre shetlandsponnyer. Barnen får då prova på att leda en häst rätt, genom en hinderbana, borsta, krafsa hovar, sätta på utrustningen, dom lite äldre barnen får tömköra.

Det är rätt utmanande att få en get att gå en agility bana, man måste vara noga med att visa djuren vad man vill. Att leda och hantera en ponny tar tid att lära sig. Att få en kanin att hoppa ett hinder är en utmaning. Att kunna ta upp en höna rätt och hålla den tryggt. Barnen får lära sig mycket motorik och finesser för att få djuren dit dom vill. Detta stärker deras självförtroende och bygger självinsikt.

Man tar med sig sin egen lunchlåda och dricka. Vi står för fika och frukt. Ta med rena och oömma kläder. Har barnet en egen ridhjälm så ta gärna med den. Det finns även möjlighet att låna en av våra.

Om flera barn är intresserad så finns det chans att gå en fördjupnings kurs. Då samlar vi ihop dom barn från första delen av kursen, så gör vi en fördjupnings dag med dom efter intresse.

OBS!!! Meddelas oss om barnen har något vi måste veta om, tex allergier.

Dagarna för djurskolan är: Datum kommer sen. Lämna intresse anmälan.