Att tänka på innan ni kommer.

SE DENNA FILM OCH VISA ERA BARN.

För er som har en annan webbläsaren och inte kan se filmen ovan här.  Tryck här

Som alla andra besöksgårdar har även vi samma regler som dom, läs texten nedan.

Ni ska även tänka på att klä er i oömma RENA SKOR/kläder. Ha inte några dyra smycken på er.

Ni är omkring djur, djur gör lite som det vill när dom bli nyfikna.
Det finns en del saker dom vill smaka och tugga på.

Vi tar emot Swish och kontanter

Man får inte komma oanmäld till gården. Djurens vilotid är viktiga

-----------------------------------------------------------------------------------------

På denna gård bor djuren, det är deras hem ni kliver in i. Ni måste respektera dom och vara snälla.

 

 

Ni har all ANSVAR för era barn. Det är totalt förbjudet att springa och jaga djuren och slå dom. Förstör era barn eller ni vuxna något på gården är ni betalningsskyldiga.

Detta gäller även när vi besöker er om ni förstör något av våra saker.

 

 

Det är FÖRBUD att ÄTA mat och godis omkring djuren. Man får INTE mata djuren heller med sin matsäck. Man ska fika på utsedd plats.

 

 

Egen matsäck och fika är tillåtet.

All FIKA sker på utsedda platser, vi har grillringar på två platser, En vid sjön och bryggan, en vid berghällen (endast vuxna) Sen har vi orangeriet, inomhus.

 

 

Andra saker som skadas eller förstörs ska ersättas, ni är betalning skyldig vid förstörelser. Detta gäller även när vi gör hembesök eller blir inhyrd. Förstör någon av era gäster våra saker blir ni som hyr ersättningskyldig.

   

Tänk på ni är på en gård med djur. Djur är djur. Man måste respekter dom och ta det lugnt, inget skrik eller stå hej. Våra djur är tama och uppfostrade. Men dom är ändå djur så det kan hända saker. Ni har ansvar att erat barn uppför sig kring djuren så inte djuren blir rädd och trängda.

 

 

På våran gård bor Gårdstomten. Ibland är han hemma och sover, ibland är han ute på jobb i skogen. Man måste även respekter gårdstomten. Det är  Förbjudet att gå in i hans hus. Man får endast smygtitta in och ser hur han är det. Sen lämna man han i fred.

 

 

Man får leka i lekhörnan med alla saker som finns där. Städa gärna upp efter dit barn. Om något går sönder, tala om det. Göm in bort saken. Har ni saker som ni vill skänka till oss och lekhörnan så gör gärna det. Vi blir bara glad.

 

 

Om du har med dig en hund så får den inte vara agressiv eller gör utfall. Koppel tvång är ett måste. Du får inte gå in i hagarna med din hund. Den får absolut inte vara lös i och med att våra djur går lösa på gården. Så hunden ska alltid vara kopplat eller låna en av våra hundgårdar.

 

 

Kör försiktigt, lösa djur på gården. Exempel så kan kaninen Roffe kan hoppa snabbt upp ur diket och/eller så är hönsen lösa på gården. Vi har även ute katter som springer omkring. Dom dagarna vi har stängt på gård är våra vakthundar lösa ute på gården.

Att tänka på innan ni kommer.

Man ska skydda sig själv och djuren från smittsamma sjukdomar. Du som vuxen har ansvar för dit barn. Största risken för besökare är att smittas av sjukdomsframkallande mikroorganismer via smutsiga händer. Riskerna för djuren är att besökaren kan föra med sig smittor från andra djur från andra gårdar eller via till exempel vissa livsmedel i medhavand matsäck. Detta gäller alla sorter besök hos djur, även hund kennlar, kosläpp och ridskolor.

Även djur som katt, hundar, marsvin, getter, kor, hästar, grisar m.m. finns det risker med att umgås med. Man ska alltid tvätta händer efter hantera alla djursorter.

Ta gärna på dig rena kläder och rena stövlar eller grova skor. Det finns även risk att era kläder blir smutsiga ,så ta på er ömtålig kläder som ni kan tvätta när ni komemr hem igen. Använd gärna  våra skoskydd om det finns tillgängligt vid grinden. Specielt om ni har samma djur sorter som vi har i ert hem. Tvätta händerna noga med tvål och vatten före och efter besöket. Det finns även handsprit attt använd direkt efter du tvättat och torkat händerna. Tänk på att ha rena fingrar när du stoppar något i munnen. Detta är det bästa sättet att hålla smitta borta! Så tvätt händer innan ni går och fika/grilla.

Ät inte på någon mat/godis när ni är omkring djuren.

Har du lantdjur hemma så som höns och getter och grisar m.m. är ett extra viktigt att du kommer hit med rena skor eller fråga efter skoskydd. Vi mellan gårdarna måste skydda oss från varandra sjukdomar. Om du känner dig sjuk så avstå från att besöka oss med djur. Du får inte eller besöka oss inom två dagar efter att du besökt en gård utomlands (fem dagar om landet har mul- och klövsjuka). Detta är jätte viktigt att tänka på. Samt gäller att skor och kläder inte bar i det landet som du ha med dig till oss.

Du får endast fika på våra utmärkte fika platser/grillplatser. Ej lämpligt att fika omrking djuren eller i deras hage på tanke av risken för sjukdomar.

Ta gärna med frukt och matsäck och klä er efter väder, vi håller alltid till utomhus. Fika platsen är inomhus.

OBS!!!

KOM ALDRIG OANMÄLD. Om du ändå kommer, gå INTE i genom grinden.

Vi har en vakthund, som vaktar på gården när vi har stängt.