Freestyles riktlinjer & tävlingsanvisningar

Gällande från 2005-01-01 till 2005-12-31

Tryck här för att läsa om reglerna!

 

Ansökan om Inofficiell Freestyletävling

Ansökning blanket Tryck Här!

 

Freestyleär en roligt sport både för hund och förare. Tillsammans med musik så gör hunden olika moment tillsammans med förare. Det ser ut som om förare och hund dansar fram på planen. I takt med musiken rör dom sig och hunden kan snurra, hoppa, gå på två ben, skutta, sick-sacka och många andra tricks.

Detta är en sport för alla storlekar och raser på grund ut av denna sport är uppbyggd på hundens och förarens möjligheter tillsammans.

För att både förare och hund ska njuta av upplevelsen tillsammans så ska det inte var under press och stress. Lydnadmomenten kan se lite strikt ut men e avslappnat och mjukt. Som man bruka säga det ska se ut som människa och hund dansar tillsammans och inte marchera som i ett lydnadsmoment.

 

Pågrund  av att freestyle ska vara en mjukt och roligt framfört moment så bruka det ofta inte gå fel som det kan göra i utförandet av ett lydnads moment. Man kan höra förare säga "Hunden har inte gjort så här förut"

När det gäller freestyle så kan föraren säga " wooww det där har hunden inte gjort förut "  I freestyle så får hunden ta egna initiativ och utföra härliga konster.. Så, prova du med, kanske tycker du att det roligare än lydnadsmoment.

 

 

UPP